bila kita sudah tiada..

Jun 5, 2011

assalamualaikum..n selamat pagi aaa.. whoaahh...xtahan arini kene sakit perut..daripada malam tadi pulak tu..
aku rase da kosong gile da perut aku ni...


erk..tetibe aku jadi orang kuning berkepala botak..waaaaa!!! sakit perut!!

ok..abaikan orang berkepala kuning tapi perut putih tu..aku just nak cite satu benda..mase aku layan je sakit perut aku tadi,aku jalan2 kat fb kawan aku ni..tengokla gamba dia..saje..tengah boring2.. aku memang suka tengok2 gamba..tapi yang aku kenal jela..yela...walaupun xbertego ke ape,aku suka tahu perkembangan kawan2 aku..(warghh!!!aku stalker ke?bukan2..haha)

sambung cita,ada satu gamba ni,ak terbaca komen dia..semua ucap takziah..aku pelik..kawan aku ni macam bernafas lagi dimuka bumi ni.. actually,dia bukanla rapat dengan aku..bercakap pon xpenah.,..dia hanyelah kawan sekolah aku..then,rupanya,orang yang sebelah kawan aku tu yang da meninggal dunia.. Innalillah..

aku xtau kenapa aku tertarik nak tulis cita pasal ni..apa yang buat aku tertarik,bila aku tengok fb arwah..


(suma nama watak terpaksa dirahsiakan..kerana..aku tidak mahu digelar penceroboh..hee~)

apa yang ada kat fb arwah? yep..betul tu.. betul la apa yang ada dalam pemikiran korang tu.. (yoyo'o..ahha).. aku tengok,banyak gila wall post yang cakap "i miss u", "i cant believe that u r not here anymore" dan sebagainya..

aku terfikir..beginikah situasi bila kita kena tepati janji kita pada Allah,dan dah masanya kita pulang ke kehidupan hakiki?beginikah? perhatian yang lebih akan diberikan bila kita da tiada..kawan2 akan lebih menghargai kita bila kita da tiada.. seluruh pelusuk dunia merindukan kehadiran kita..

inilah dia..bila kita sudah tiada...
bila kita tiada,kita xkan dapat dengar lagi rintihan teman2 dan keluarga yang merindukan kita..

jadi kawan2, hargailah mereka yang masih hidup..bila sudah tiada,janganlah menyesali apa yang termaktub..
buanglah sifat benci membenci..dengki mendengki.. aku ada seorang teman.. yang aku ingat sampai bila2..
aku xmembencinya..dan aku harap dia juga xbenci aku..walaupun dia da buang aku daripada kehidupan dia,i'll always remember u fren.. =)

p/s : siyes gile weh!!! aku rindu dekat korang!! kawan2 kat uitm..waaaaaa.... RINDU GILE!!!!!!!

6 comments:

SPEK HITAM said...

RIP :(
Kawan aku pun bru meninggal hari tu, ermmm.

jila d_d said...

takziah~

akie boyee said...

betol tuh.. igt aku slalu ehh..
(p/s: senang kot nk track.. gmbar fb kat atas)

jila d_d said...

aki: haha..diam2 la pon klu ko reti track..
ak ingt ko..ko pon ingtla ak slalu... :p

I Love Myself said...

rindu kau Noor Azila Ahamad!

jila d_d said...

rindu ko juge NORZILAWATY MAMAT!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...