tnjung rambutan??keistimewaannye??haha..

Jun 9, 2009

adoi...kan da dpt satu assignment da..
ini sume gare2 ak trsentuh wayar "ketawe" ak r ni..
hahahaha..(tgk..ketawe lg...)
okei...assgnment tlh dberikan oleh,bkn encik 'penggerak subuh',mahupun penggerak zuhur,asar,maghrib or isyak...tp encik...hah! skang de da jd challenger ak dlm bermain boling di facebook..hahaha..k3..berbalik kepade assgnment ak nih...urm.. bile ak da ketawe tnpe sbb,mstila org suh ak p tnjung rmbutan kan??then ak ckp,yep..tnjung rambutan best ape..
makenye....ape kah kelebihan tnjung rmbutan ini???kne bg 10..(adoi,,byknye..)..

1-dekat tnjung rmbutan,ofcoz r byk rmbutan kan??so,rmbutan dimane2...smpaikan,klu korg p kebun rambutan tu,pokok2 die,rendang je...bkn rendang xberbuah...berbuah la..ingt lgu hattan ke ap...so bile da rendang,ngn senang atinye korg ley petik buah2 rmbutan tu dan makan tnpe had laju...

2-kat tnjung rmbutan ni,ade stu stesen ketapi...ak xtau r nape org ske nek ketapi ni..
myb org yg bangan nk jd model ketapi,ley tunaikan angan2 dowg kat sini kot,..cm mereke ni..



3-urm..lg ape ea...istimewenye tnjung rmbutan ini adelah kerane....k..tnjung rmbutan ni sbenanye sebuah pekan kecil kat daerah kinta kat perak sne tuuu...
so,tnjung rmbutan dpggl sebagai hulu kinta sbb pekan ni trletak kat hulu sungai kinta..
haa~~ spt ngeri2 len...yg ad sungai2 tu...sungai ni best skit...sbb klu korg wat kpl kertas n layarkan kapal2 tu kat sungai ni kan,kompem kapal kertas korg tu tgglam..
haa~~mknenye sg ni mkn kapal..ak da try wat da..ade r dlm 99 kpl kertas ak kne telan..tp best siot...rse cm cte2 ko nk jd pelayar tu termkbul jewp...

4-lg,,,kat tnjung mrbutan ni,die trkenal sbb brg lelong..so,korg,klu korg rse nk lelong ape2,cm nk lelong umah ke,kete ke,kucing ke,sile r p kat tnjung rmbutan ni..kompem laris..ritu ak kalah mmbida ngn sorg pakcik ni...beze singgit je..siot tol..ktowg berebut nk beli kude itam..yg nam stengah..nam stengah tu..

5-urm...ni last..sbb encik yg bg assgnment kat ak ni,de kate,de bg diskaun 50%..so,bg 5 sbb je la..
huahuahua...yg last ni,..haa~~ ni la tarikan utame tnjung rambutan ni...kat tnjung rmbutan ni kan,ade hospital yg dberi name hospital bhgie..ak da try da p situ..peh..mmg best gile..meriah xterkate...xde perayaan pon rse cm ad perayaan..korg xyah ssh2 nk p tgk raje lawak ke ape ke...sbbnye,dgn kehadiran korg kat sini pon,da mwatkan korg glak dgn had laju 120km/sejam..
laju tu...bhgie ke xbhgie korg p sane..??kompem bhgie...dgn ramai mmbe yg same kepale ngn korg kan..ak rse,korg ley ngam r ngn dorg..huhu...ak dulu p sne kan...siap men golf ngan dorg..
yg plg best..dorg ni kreatif...kan ktowg men golf kan..ktowg xgne pon kayu golf tu..bajet ciput pon ley men golfla...huhu..ktowg gne kayu hoki...bola die,ktowg gne bola tenis..
tp yg pntg,ak xmng r..sbb org2 kat situ terer btol men golf..mybe da byk kali practice kot..kan practice make perfect....hahahahahaa....

akhirnye...siap gak assgnment ak ni..arap2 dpt fullmark la ea..huhuhu...mekasih krane mmberikan hambe keje..klu x..xtau gak nk tulis pe lg kat blog ni..huhu...akhir kate,renung2kanla...dan slamat beramal...salam~~

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...